lördag 29 juni 2013

Äntligen!

Nela somnade vid 19.30 igår och vaknade bara en gång i natt. Förvisso var hon vaken 45 minuter, men det är ingenting mot hur andra nätter brukar se ut. Så har fått sova en hel del denna natten faktiskt :)
Som jag skrev i förra inlägget, så är här verkligen tomt och tyst när Summer inte är här. Jag och Nela har bara latat oss och myst hela morgonen. Jättemysigt, men nu vill vi ha någonting att göra. Sambon jobbar nog till 15-16 idag. Så det är några timmar till tills han kommer. Vi hittar väl på ngt. Vi får ta en promenad eller så, så tiden går fortare.


Gick igenom min gamla, gamla blogg igår. Herrejisses vad flitig jag var förr ;) Skrev minst en gång varje dag. Var mer personlig, hade mina egna texter (dikter), la ut mängder med bilder.
Men ja, ni som har barn förstår att det verkligen inte hinns med att skriva så mycket. Barnen är ju prio ett. Det är när jag får en "lucka" över, som jag sätter mig här. 

Läste som sagt igenom en hel del från gamla bloggen. En sak som jag la märke till är att jag mådde mycket bättre under tiden som jag pluggade/jobbade. Jag saknar verkligen det. Inte det att jag inte tycker om att vara hemma med Nela, älskar all tid jag får med henne. Men att göra någonting vettigt, att komma hemifrån, att känna att jag behövs, att hjälpa till ekonomiskt. DET saknar jag.
Jag blir helt knäpp av att bara gå hemma och göra ingenting. Behöver sällskap, samtidigt som jag helst vill vara själv. Konstigt det där. Inte många som förstår.
Har ansökt om dagisplats från och med februari, får se om Nela får plats då (här är väldigt långa köer) och jag börjar jobba, eller om jag är hemma nästa sommar med. Just nu är jag lite inne på att börja plugga igen. Men vet inte alls vad. Ska kolla runt någon dag snart och se om det är någonting som lockar.
Hur gör ni andra mammor, vad ska ni göra efter mammaledigheten? har ni jobb att gå tillbaka till eller ska ni söka? eller ska ni plugga?

Massa svammel idag. Det får ni stå ut med ;)

Ska gå tillbaka till min sötnos nu som sitter på golvet och  leker. Tänk att hon kan roa sig så mycket själv. Mammas älskling.

1 kommentar:

  1. Nina- mamma till Noelle30 juni 2013 kl. 00:08

    Oj det har du inte sagt innan, att du vill plugga menar jag. Men kolla hemsidorna, det är väl de lättaste ... svårt att komma på något när man inte riktigt känner för någonting.. så det bästa är att läsa igenom beskrivningarna, ibland ändrar man uppfattning om yrket då :)

    Jag vet ju inte heller vad jag vill bli ... men det lutar nog åt den "enklare" vägen som sjuksköterska ... tycker verkligen kemi är så sjukt intressant men ja.. det känns som sjuksköterska är det rätta. Känns roligare att JOBBA med, vill liksom vara nära människor, gärna barn, och att det ska hända mkt på jobbet, att ingen dag ska vara den andra lik ... sen gillar jagf ändå att jag inte behöver sluta som vanlig sjuksköterska utan att man alltid kan läsa in extrakurser om man vill få en specialisering. som tex kurser på neonatalvård, barnmorska, IVA, röntgen .. ja vad man nu vill specialisera sig på.
    Av nån anledning så ser jag framför mig att jag och alla andra sköterskorna skojar och skrattar på jobbet.. att man sitter och fikar tillsammans och hejar på varandra i korridorerna när man akutspringer iväg till någonting .. den gemenskapen liksom.. det känns inte som jag får det om jag läser kemi eller något som jag egentligen tycker är riktigt intressantm, förstår du ..? ;/ det är så kluvet, borde gå på det som jag vill JOBBA med och inte på det som det känns som om jag "borde" ta för att det anses " finare" eller svårare ... men jag har så himla svårt att sära på de två viljorna, min vilja och den viljan som jag blivit uppfostrad att välja. Jag har verkligen längtat efter en riktig gemenskap så himla himla länge.. tror det hade passat mig faktiskt. jag ska bara våga hoppa och börja på studierna... och det är läskigt ...

    SvaraRadera