fredag 1 mars 2013

Hur man söver en bebis

Alla har vi våra knep för att natta våra små. Hemma hos oss har vi en hel del knep som funkar. Inte för att Nela är svår att lägga.. men ibland får man ändå ta till dom där små knepen. :) 
  • Att bära henne i famnen i "amningsställning" - alltså med ena armen under min arm, och med hennes mage mot min och sen "lura" henne att ge bröstet, genom att stoppa in nappen istället. ;) 
  • Köra vagnen över golvlisten i köket. Det är något med guppandet, och det tar bara några få minuter innan hon somnar.
  • Snutte. - Lägga hennes snutte halvt över ansiktet, och gärna över nappen. Hon tycker det är jättemysigt med snutten, och varje gång jag lägger den nära ansiktet så himlar hon med ögonen. Skulle hon spotta ut nappen så läggs den i snutten, och hon kan lätt fånga tillbaka den med sin mun igen ;)

    Sen finns det alltid 2 sätt som funkar. Som gör att hon ALLTID somnar. 
  • Gå ut och gå med vagnen. Vi hinner inte mer än utanför dörren förens hon sover. -Det är något speciellt med vagnen.
  • Åka bil. - Tror alla små bebisar gillar att sova bil. 
Vad har ni för knep? ;)


Jag tycker Nela sover väldigt lite för att vara bebis (om man jämför med hur Summer sov). Men det är ju såklart väldigt olika. Hon sover 2 omgångar på dagen, och då är det i ca 2h varje gång. Men nu har hon börjat sova desto bättre på natten. Vaknar bara 1 gång runt 03-04, och sover sen fram till 07. Så klagar inte :) Tycker bara det är mysigt att hon är vaken så mycket på dagen.
Igår passade vi på att plocka fram alla bebisleksaker, tvättade dom och sen lekte vi. Hon var helt facinerad av allt blinkande och all musik :)
På bara ett par dagar har hon blivit jättestark i nacken. Vill gärna sitta "själv". Hon tar tag i våra händer och drar sig upp. Hon blir arg om hon sitter lutad mot våra knän nu mer. Fast vi får såklart hejda henne lite.. hon får ju inte sitta utan stöd allt för länge själv än. Varken nacken eller ryggen är starka än. Men små stunder går bra :)

Äntligen är vi friska och tänkte ge oss ut på promenad till skogen idag, vi alla behöver det. Vi unviker att träffa andra ett litet tag till.. men en promenad till skogen och lite varm choklad i vårsolen får det bli :)

1 kommentar:

  1. Vi brukar lägga oss med honom i sängen för att vänja honom vid det, och vara envisa och ha tålamod, eftersom de lätt lär sig att om jag gnäller lite till så får jag som jag vill och får åka i vagnen. Men självklart finns det stunder då man helt enkelt känner att man kämpat i timmar och då brukar kläderna åka på och vi går ut, eller så får man stå och köra honom fram och tillbaka i hallen, Men inte alltid han somnar då heller! Men det är väldigt sällsynt, han brukar oftast somna i sängen :)

    SvaraRadera