Recept på mango- & mintsorbet (ca 3 dl):
En fjärdedels mango
1½ msk pressad ciron
En nypa stösocker
3 myntablad
2½-3 dl iskallt vatten
isbitar
Skala och dela mangon, sen är det bara att köra i en mixer eller matberedare tills blandningen blir slät. Jag dekorerade med en isbit och ett myntablad. Supergott och friskt! :)
Recept på knäckebröd:
1½ msk pressad ciron
En nypa stösocker
3 myntablad
2½-3 dl iskallt vatten
isbitar
Skala och dela mangon, sen är det bara att köra i en mixer eller matberedare tills blandningen blir slät. Jag dekorerade med en isbit och ett myntablad. Supergott och friskt! :)
Recept på knäckebröd:
2dl majsmjöl
2dl solrosfrön
2dl linfrön
2dl solrosfrön
2dl linfrön
2dl sesamfön
½dl olja
2½dl kokande vatten
Lite flingsalt
½dl olja
2½dl kokande vatten
Lite flingsalt
Blanda först majsmjölet, solrosfröna, linfröna och sesamfröna. Lägg sedan till oljan och vattnet. Knåda ihop och bre sedan ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över lite flingsalt. Grädda i ugnen i ca en timma i 150 grader.
Nu ska jag väcka lillan som sover, mysa lite innan det är dags för matlagning. Idag blir det fläskfilégryta!
- Sa jag att jag mår bra idag? :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar