onsdag 7 augusti 2013

Utveckling

Ja, finns inte så mycket tid till bloggen längre.. eller tid och tid. Men väljer att lägga tiden på annat.
Det har hänt mycket sen jag skrev "ordentligt" sist.
Nela är nu 7½ månad. 7½ månad!! Shit var har den tiden tagit vägen? Hinner inte med längre. Redan inne i augusti och sommaren är snart slut.
Nela har inga planer alls på att börja krypa. Hon avskyr fortfarande att ligga på magen. Försöker man sätta henne på alla fyra, så ramlar hon ner på bara ett par sekunder och lägger sig som en groda istället. Inga starka armmuskler där inte. ;) Men men, jag bryr mig faktiskt inte om det alls. För min del behöver hon aldrig lära sig krypa. Summer var ju likadan, men Summer hoppade (hasade) sig fram på rumpan och gick själv när hon var 10 månader. Alla barn är olika och tar olika tid på sig.
Något Nela däremot har, är benmuskler. Hon älskar att stå vid sin korg där hon har sina leksaker eller stå vid soffbordet. Sen får man se upp när hon är i sin gåstol, för hon verkligen springer rätt på en. Hon kom med en jäkla fart häromdagen på min fot så den skrapades upp. Så akta fötterna om ni kommer hit ;)
En annan sak som hon gillar nu, är att gå när man håller henne i händerna. Hon skrattar och blir helt exalterad. Hade hon fått välja, så hade hon gått så hela tiden.
När det gäller mat så vägrar Nela äta burkmat. Fruktpuréer eller majs och potatis går bra. Inget annat. Så hon äter i princip allt vi äter, kryddar förstås inte lika mkt som förut. Sen vill hon inte ha det mosat, utan äter bara när det är delat i småbitar.
Hennes matschema ser ut ungefär såhär: 06-06.30 frukost = Gröt (pulver och ibland havregrynsgröt) och lite smörgås. 10.00 Mellanmål = ½ frukt (tex. banan, äpple eller päron). 12-12.30 Lunch = Det vi äter. Det kan vara potatis, köttbullar, brunsås och lingon eller spagetti med köttfärsås. 14.30 Mellanmål = Smoothie eller ½ frukt. 17.00 Kvällsmat = Gröt eller det vi äter (tex potatis, fisk, morötter och ärtor) och sen får hon välling när hon ska sova vid 19.
Vet inte om hon äter för mycket. Ibland känns det så. Men samma sak där igen. Alla barn är olika och behöver olika mycket. Så länge Nela är nöjd så! :)
En annan sak som Nela gör, är att hon försöker gå in i Summers rum hela tiden när hon går i gåstolen, vilket inte är det lättaste. Men när man går med henne i händerna så är det Summers rum man hamnar i direkt. Massa roliga saker där inne. :)

Summer är trött på att ha sommarlov nu, det märks. Hon frågar om dagis och dagiskompisarna mer eller mindre varje dag nu. Hon blir lätt rastlös och har ingen fantasi kvar när det gäller vad hon kan leka, så det är hela tiden jag som får sätta igång någon lek åt henne. Men om 1½ så är det dax för dagis igen. Hade hoppats på att få in någoon aktivitet för henne med. Hon var ju jättesugen på att börja dansa. Och det hade dom bara 6 km härifrån, men nu till hösten flyttar den gruppen 4 mil härifrån. Så njeee, blev inte att vi sökte dit. Finns dans i Helsingborg, jag vet. Men typ dubbla priset där. Då måste man verkligen vara säker på att det är det hon vill. Hon gick ju på gymnastik innan. Men ledsnade när dom bytte ledare. Kanske värt att prova igen?
Vad finns det annars? Fotboll, men det är inte riktigt hennes grej. Vad går ni på för aktiviteter med era barn?












1 kommentar:

  1. Lucas går på simskola, gick i fotboll innan men tyckte inte det var roligt. Simskolan däremot älskar han :)
    Men Summer kanske redan kan simma?
    Hoppas att allt är bra med er.
    Kram

    SvaraRadera