tisdag 26 mars 2013

Tidskapsel

Som jag skrev häromdagen så har jag kommit på värsta "grejjen" till dopet. En tidskapsel
Vi kommer nog göra en egen trälåda som vi målar och skriver hennes namn och sen sätter lås på. Där hade vi tänkt lägga i:
  • Tidningar/reklam om vad som är "inne" just nu. Tex från Elgiganten, Ekeby möbelaffär, GB-glass (alla har väl kollat gamla priser på glassar?) H&M-katalog
  • En tidning från dopdagen (Aftonbladet, HD)
  • Första kläderna hon hade på sig
  • CD/USB med musik som vi lyssnar på idag
  • CD/USB med bilder och videoklipp på henne under första året. Även kort på huset och hur vi bor nu och vilka mobiler vi använder
  • "Vår sång" - låten som sjungs på hennes dop inramad.
  • Mynt från årtalet hon är född (2012), samt sedlar 500,100,50,20:- (Om ett par år så ska vi ju få nya sedlar)

    Sen kommer vi be alla på dopet att skriva ett personligt brev till henne, om vad dom har för relation till henne, lyckönskningar osv. När vi åker över till Polen strax efter dopet kommer vi be hennes släkt där att med skriva brev till henne som vi kan lägga ner i hennes tidskapsel. Det är naturligtvis frivilligt, men hade varit roligt om så många som möjligt skrev.
    Jag och sambon kommer med skriva ett brev och lägga ner i kapseln.

    Sen efter hand kan man lägga i hennes nappar, snutte, första skorna, dopkorten osv. Sen får hon inte öppna den här kapseln förens hon är 18 år. Tänk så mycket som ändras. Priser, teknik, personligheter osv. Att få läsa brev och lyckönskningar som släkten skrev för 18 år sen.

    Jag tycker detta är en toppenidé :)


    Om jag ska säga någon nackdel så är det att Summer inte har någon. Men vi får göra en till hennes 5-årsdag istället. Man kan ju lägga i lite andra saker. Hennes fösta skor har vi, bilder på henne när hon var liten, ett personligt brev, samt brev från faddrar, släkt, vänner. Sen kan man ju leta upp på nätet vilka låtar som var populära 2008 och göra någon CD/USB med dom låtarna, oftast kommer man ihåg vad man lyssnade på. Mynt och sedlar kan man ju med lägga i. Hennes favoritkläder (när dom är för små givetvis). Saker hon gjort/målat/ritat. "Vår låt"- sången som sjöngs på hennes dop inramad osv.
    Det är bara kul om det inte är exakt samma saker i tidskapslarna. Det viktigaste är ju ändå att hon får en hon med.

    Vad tycker ni, bra idé?
     Eller tycker ni det är dumt att ge Nela på dopdagen och Summer på 5-årsdagen? Ska vi istället vänta och göra när Summer är 5 och sen när Nela fyller 5?

    Tidskapslar ska göras i vilket fall. Älskar idén! :D


Typ någonting sånt, fast lite mindre och så ska det stå ngt i stil med "Nela's tidskapsel" , "Summer's tidskapsel" i någon fin stil och med hänglås på såklart. :)


2 kommentarer:

  1. åh vilken smart ide med en tidkapsel! :)

    Sv: Nu är hon fyra och en halv månad :) 4200gram tung ;)

    SvaraRadera
  2. Hehe, jaa jag förstår :) Tiden går ju så fort och dom växer ju i raketfart. Våran lille har ju vuxit massor och han är bara två veckor ;)

    SvaraRadera