fredag 26 april 2013

Påfrestande

Nela har kommit in i en riktigt jobbig tillväxtperiod eller någonting. Hon är totalt omöjlig att lägga på kvällarna. Hon gråter och gårter och gråter. Det enda som hjälper är att lägga henne vid bröstet. Där somnar hon relativt lätt. Men sen kommer det andra problemet... att lägga ner henne.  Hon känner direkt när man lägger henne ner. Det kvittar om det är i vagnen, i hennes säng, i vår säng, i soffan.. hon gallskriker ändå. Har även försökt lura henne genom att ligga mig och amma, ta ut bröstet och stoppa in nappen istället. Men icke. Ingenting hjälper. Måste ligga med henne (och amma) tills hon somnar och ligga kvar i sådär en kvart, tjugo minuter efteråt för att vara säker på att hon verkligen sover.
Minns att hon hade en sån period när hon var ungefär en månad med. Jag hoppas det går över snabbt, för det är väldigt jobbigt att ha den "fajten" varje kväll.

Någon mer som har det så?
Fick ett tips att lägga ner en värmekudde i sängen så den värmer upp sängen innan jag lägger ner henne. Eftersom det är varmt och gott i famnen, och sen läggs hon ner i en kall säng, så kan det vara det som gör att hon blir leden. Ska iaf prova. Alla tips är välkomna!

Summer var rolig nu ikväll. Nela skrek och skrek och jag försökte natta henne. Till slut går Summer ut i hallen, satte på sina hörselskydd och satte sig i soffan igen ;)
Är glad att Summer är så förstående och att hon inte är svartsjuk. Det enda hon kan tycka är jobbigt är att Nela skriker igenom sagostunden på kvällen ibland. Men där förstår jag henne. Annars tar Summer det med en nypa salt, vilket är oehört skönt.

Barnkliniken ringde (äntligen) upp idag föresten. Hon som ringde sa att remissen "visst hoppat rundor" och ursäktade att det tagit så lång tid. Eftersom det är så tajt nu med tid innan vi åker till Polen, så visste hon inte om Nela kunde börja på medicinen nu innan. Först ska den beställas, och bara det tar en vecka. Sen ska Nela ställas in på rätt dos, och det kan ta upp till tre veckor innan man hamnar rätt. Så hon tyckte att vi skulle vänta med att påbörja medicineringen tills vi är tillbaka igen. Men att vi skulle komma in på torsdag nästa vecka för undersökningen (mätning av märket, känna, titta, väga henne osv), så allt sånt var klart. Hann medicinen komma, så kanske kanske att vi skulle börja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar